maandag 14 maart 2011

Gerardus Wittems Kloosterbier

Gerardus Wittems Kloosterbier

Na een bezoek te hebben gebracht aan een lokale platenbeurs waar redelijk wat oude vinyl LP's waren aangeschaft, werd het tijd om deze platen te luisteren onder het genot van een lekker biertje. Na eerst een aantal normale pilsjes te hebben genuttigd werd het tijd om een speciaal biertje te proberen in dit geval:

Tijdens de klanken van Johnny Cash en ook nog wat Rolling Stones platen werd mij duidelijk dat dit vooral een prettig drinkend kloosterbiertje is. Soms heb je kloosterbier met een "stevige bite". Gerardus Wittems heeft dit totaal niet. Het heeft de smaak van een kloosterbiertje maar zeker niet de zwaarte van dit soort bier. Met zijn 7% vind ik dit een perfect biertje om op een grijze zondag middag te nuttigen onderwijl luisterend naar heerlijke klanken uit de LP-speler. 



Wat meer info omtrent dit biertje:
Gerardus Wittems Kloosterbier vindt zijn oorsprong in het redemptoristenklooster te Wittem, waar de edele brouwkunst tot 1052 bloeide. Dit unieke bier van hoge gisting wordt nu gebrouwen door de Gulpener Bierbrouwerij te Gulpen-Wittem. 
Gerardus is tevens ook verkrijgbaar in een 'Blonde' variant. Om eerlijk te zijn kan ik niet wachten de Blonde versie te mogen proeven. 

Meer info over Gerardus Wittems bier en de Gulpener brouwerij vind je op: 
http://www.gulpener.nl/bieren/gerardus+wittems+kloosterbier?bier=10



donderdag 3 maart 2011

Palm Biertje??

Raad jij de naam van het nieuwe Palm biertje??

http://www.facebook.com/Palmbier

dinsdag 1 maart 2011

Stormloop op OetelDress (Bavaria)

Stormloop op OetelDress

DEN BOSCH - De OetelDress, het carnavalsjurkje in de Oeteldonkse kleuren dat biermerk Bavaria vrijdag lanceert, is zeer gewild. In diverse Bavaria-cafés staat de telefoon roodgloeiend door mensen die het jurkje willen reserveren. De OetelDress is dinsdagavond gepresenteerd in café Jeronimus op de Markt.

De Graven van Leuven heeft 150 jurkjes besteld, dinsdagmiddag waren er al zo'n tachtig weg. Vrijdag (11-2) kunnen ze worden opgehaald. In totaal worden er 1500 geleverd aan cafés in Den Bosch.

De Oeteldonksche Club heeft gemengde gevoelens bij het jurkje. "Alle rood-wit-gele initiatieven juichen we toe", zegt Sander van de Gevel. "Maar het Oeteldonkse carnaval is een traditie, het is dan jammer dat het merk Oeteldonk steeds commerciëler wordt."