maandag 29 augustus 2011

The Beerwall - Brugge

Door: Wouter
Dat Brugge een wonderlijke stad is waar je als je tussen de auto's door kijkt het verleden bijna kan beleven: De mannen zittend op houten banken, drinkend van pullen met bier uit Brugge. Mannen en vrouwen in koetsen getrokken door glanzende paarden. De kleine kroegjes en de talloze bruggetjes & kerken.... En te midden van dit alles: de brouwerij van Brugse Zot & Straffe Hendrik. BROUWERIJ DE HALVE MAAN.

Ondanks dat deze jongen al geruime tijd (2 maanden) bierloos door het leven gaat (zie: Dieet) wist hij in Brugge per toeval op een van de meest merkwaardige maar tevens schitterende locaties te stuiten: "The Beerwall"

The Beerwall
780!! Belgische Biersoorten met bijpassend glas in verschillende wandkasten geƫxposeerd. Het feit dat ik als "startend" bier drinker (zo mag ik me met 23 lentes toch wel noemen??) niet bekend was met het fenomeen 'The Beerwall' is aan het bezoekersaantal te zien geen schande. Het is zelfs rustig te noemen op een donderdag middag om 4 uur. Samen met mijn vriendin was ik tijdens de rondvaart al voor bij de Halve Maan Brouwerij gekomen (www.halvemaan.be), en ook langs dit pandje waar dus de muur vol met bier staat. Nu ik voor het pand sta moet ik ook eerlijk zeggen dat iedereen hier zo voor bij zou lopen aangezien alleen een kleine plaat aan de muur verraad dat hier 'The Beerwall' zich bevind. Maar ondanks de matige promotie moet ik zeggen dat de muur vol met flesjes en schitterende glazen een lust voor het oog is. En wat blijkt. Achter in de zaak zit ook nog een cafe, waar een aantal van deze schitterende bieren genuttigd kan worden! Voor elke bier fanaat een belangrijke locatie: www.2-be.biz