maandag 28 februari 2011

Klassiekers!

Toevallig kwam ik deze speciale en al vrij oude biervildjes van Heineken tegen! Speciaal voor het carnval!

Meibockfestival 2011

Meibockfestival 2011


Lentekriebels op 13e Meibockfestival in Amsterdam.

In de Posthoornkerk in Amsterdam zullen op zondag 17 april de lentekriebels weer volop los barsten. Op die dag organiseren brouwerij de Prael en PINT regio Noord-Holland daar het 13e Meibockfestival. Op die dag hebben de bezoekers dus een unieke kans om op een fraaie locatie kennis te maken met een gevarieerd aanbod aan meibocken en andere voorjaarsbieren uit eigen land en daarbuiten. Dit alles in een prettige sfeer, waarin vooral het plezier van het ontdekken van nieuwe bieren en het opnieuw genieten van oude bekenden voorop staat.
Het Meibockfestival is in het leven geroepen om bierliefhebbers en andere belangstellenden de kans te geven om te ontdekken wat het lenteseizoen te bieden heeft als het om bier gaat. Daarbij streeft de organisatie er al jaren naar om juist die bieren te schenken die je niet in elke supermarkt vindt.
Dat het publiek dat weet te waarderen bleek onder andere vorig jaar, toen de bezoekers het bier van de Beierse brouwerij Schlenkerla als lekkerste bier kozen. Ook bieren van andere, vaak kleine, brouwerijen vinden elk jaar weer gretig aftrek. Om het karakter van het festival nog meer te benadrukken en duidelijk te maken dat het gaat om proeven in plaats van zoveel mogelijk drinken worden de bieren geschonken in kleinere glazen (15cl) en zijn de prijzen daar op aangepast. Bezoekers kunnen dus meerdere bieren proberen zonder dat dit vervelende gevolgen krijgt. Voor wie nog moet rijden of om andere redenen alcoholvrij moet of wil blijven is er naast bier ook fris en koffie verkrijgbaar en verder kun je op het festival ook een opkomende trek doeltreffend bestrijden, want voor een hartige hap wordt gezorgd.
Kortom: Ook dit jaar zal het Meibockfestival weer een ideale manier zijn om een lentemiddag in April door te brengen met een drankje, een hapje en vooral veel gezelligheid. PINT Regio Noord-Holland en Brouwerij de Prael verheugen zich er op ook deze keer weer velen te mogen ontvangen om samen te vieren dat het voorjaar is en daarbij te genieten van de heerlijke bieren die daar bij horen.

13e Meibockfestival te Amsterdam

Bierfestival met ruim dertig voorjaarsbieren
Datum:
zondag 17 april 2011
Tijd: 13:00 - 20:00
Plaats: Posthoornkerk
 Haarlemmerstraat 126a
 1013 EX amsterdam
Entree: EUR 6,-- inclusief EUR 2,-- statiegeld voor het festivalglasMuntjes: EUR 1,75, 6 voor EUR 10,--
Wanneer je het festivalglas schoon en heel inlevert krijg je het statiegeld retour.

Grolsch De Klok Blond


(door: Wouter)
Grolsch De Klok Blond
Dat Grolsch veel tijd en geld steekt in de vormgeving van hun producten bleek al wel uit hun wonderschoon vormgegeven bierflesje, om nog maar te zwijgen over de Beugel flessen van dit befaamde Nederlandse Biermerk. Bij de 0,5 Liter blikken voor hun nieuwe kindje: De Klok Blond, hebben ze deze prachtige vormgeving wederom doorgezet. 

Wat veel mensen niet weten is dat de Grolsche bierbrouwerij van 1809 tot 1954 Brouwerij De Klok heette.  Grolsch vind het dan ook tijd worden voor een eerbetoon aan Brouwerij De Klok. Grolsch blond heet daarom vanaf nu De Klok Blond. Aan de smaak en het karakter van dit bier verandert niets. Zelf zegt Grolsch dat het een fris biertje is. Persoonlijk vind ik dat er betere en frissere blond biertjes zijn dan deze De Klok Blond. Al weet iedereen dat Grolsch garant staat voor kwaliteits bier. Dit biertje is dan ook zeker geen slecht bier, het onderscheid zich alleen niet van de andere blond bieren. Het enige puntje van onderscheiding is dan toch wel de vormgeving (het bier is trouwens alleen verkrijgbaar in 0,5 L. blikken). Desalniettemin blijft dit een fijn biertje voor de zwoele zomer avonden.

 
 

vrijdag 25 februari 2011

Duff (the Simpsons)





DUFF
Das legendäre DUFF Bier ist ein mildes Lagerbier, gebraut nach dem
Deutschen Reinheitsgebot in der Eschweger Klosterbrauerei.
Auftraggeber und Markenrechtinhaber ist die Duff Beer UG (haftungsbeschränkt).
Zutaten: Wasser, Gerstenmalz, Hopfen, Hopfenextrakt
Alc. 4,9 % vol.



TER DOLEN (donker, kriek, blond en tripel)

Ter Dolen Donker

Oorspronkelijk gebrouwen als kerstbier is dit onweerstaanbare donkere degustatiebier van 7,1% alcoholvolume vrijwel onmiddellijk een vaste waarde geworden.
Het is een neutraal fruitig lichtzoetig en zacht donker abdijbier van hoge gisting gebrouwen met 3 soorten mout en 2 hopsoorten met toevoeging van lichte en donkere kandijsuiker.
De meest gebruikte mout voor dit bier is de Munchener gerstemout. Dit gerstemout werd op iets hogere temperatuur afgeëest waardoor er een lichte verkleuring ontstaat. Hierdoor vind je in de Ter Dolen Donker ook een biscuit-achtige smaak. Hier bovenop komen lichte karameltoetsen afkomstig van een deel gekarameliseerde mout, aangevuld met de typische smaken van lichte en donkere kandijsuiker.
Onze donkere hergist op fles.

Ter Dolen Blond

Het eerste Limburgse abdijbier en tevens het eerste bier door kasteelbrouwerij De Dool gebrouwen.
Het is een volmondig, fluweelzacht en onvergelijkbaar blond, lichtbitter en -fruitig degustatiebier van hoge gisting met 6,1% alcoholgehalte dat volgens het Reinheitsgebot gebrouwen wordt met 2 soorten mout en 2 edele hopsoorten en door onze brouwmethode na gisting een volle zachte smaak krijgt.
Net zoals alle Ter Dolen bieren is de Ter Dolen blond gebrouwen met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Alhoewel je het niet onmiddellijk zou zeggen is Ter Dolen Blond 30% bitterder als een doorsnee pils.
Dit bier, dat velen op het prachtige terras aan de brouwerij hebben mogen ontdekken, wordt van het vat als een echte dorstlesser gedronken. Zoals een echt abdijbier verlangt wordt Ter Dolen blond hergist op fles.
In 2010 werd Ter Dolen Blond verkozen tot 3e beste Belgisch Abdijbier door de Standaard.

Ter Dolen Kriek

Dit jongste brouwsel van kasteelbrouwerij De Dool is een echt succesnummer en bovendien uniek in de wereld als een kriekabdijbier en daarom geschonken in 33cl glazen.
Dit ongefilterd bier van hoge gisting met een alcoholvolume van 4,5% waar verse kriekensappen aan toegevoegd worden, is gemaakt van 1 soort mout en tarwe en 2 hopsoorten met toevoeging van kruiden als koriander en sinaasappelschillen.
Het is een zoet fruitbier met een citroenzurige toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.

Ter Dolen Tripel

Een echt volwaardige volmout tripel van 8,1 % alcoholgehalte van koperblonde kleur. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met 2 soorten mout en 2 soorten hop die 100% in België worden geteeld.
De Ter Dolen tripel is het superlatief van de typische Ter Dolen malsheid. Door bij het brouwen uitsluitend graan en geen suikers te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijk mondgevoel. Bij de eerste slokken proef je heel veel zachte tonen, vol van smaak met veel body zonder echt zoet te zijn. De hardere impressies, die dikwijls bij het proeven van granen zijn waar te nemen, zijn door de Ter Dolen gist mooi uitgevlakt tot een evenwichtig geheel. Eens het bier de tong is gepasseerd komt de nasmaak. Met zijn 30 EBU bitterheid is dit bier binnen het Belgisch tripelassortiment zeker geen doetje, bovendien is het een “vol hop” bier. Er wordt dus enkel gebruik gemaakt van natuurlijke hop wat je proeft in de nasmaak wanneer deze tripel een klein minuutje de keel is gepasseerd en er een aangename bitterheid waarneembaar blijft wat je doet verlangen naar een volgende slok!
Deze unieke tripel wordt hergist op fles.